Od rođendana do rođendana

Published on 16:09, 07/24,2015

 

Leto još traje, ali sa nekom neobjašnjivom slutnjom. Možda to moja osetila titraju više nego što je uobičajeno. Čekam septembar. Rođendan sa kojim neću postati većinski vlasnik svog života. Pitanje je da li smo  i čega smo uopšte vlasnici? 45. sam pregurala, doduše ne tako davno.Od toga nismo daleko odmakli. Nas dvoje. Dva svedoka vremena. Danas ta dva svedoka mogu sve. Za ne poverovati!

Septembar miriše na jesen. Jesen miriše na kiše. A kiše mirišu na nevolje. Jesen miriše i na plodove, ali samo ako je godina rodna.

Previše je toplo i teško se diše. Nikad nisam mnogo držala do rođendana, naročito ne do svog, ali ovaj bih rado proslaviti. Možda samo izmišljam razloge da se nečemu radujem. Gledam tek u blisku budućnost i nadam se da ne preterujem. Sa očekivanjima. Možda te kiše donesu i olakšanje? Možda. Ja se uvek nadam, to mi je nekako u krvi.


Mehanizmi seksualnosti

Published on 22:54, 07/22,2015


Muškarac svoj odnos prema ženama zasniva na mehanizmu pristupa, a žena prema muškarcima na mehanizmu filtriranja.
Šta to znači?
To znači da muškarac koji napravi pristup što većem broju žena, smatra se uspešnim, posebno računajući da su to žene sa tzv. "gustim" filterima do kojih pristup nije lak. Sa druge strane, žene dopuštaju pristup samo onim muškarcima koji ne "propoadnu" kroz više ili manje gusto sito filtera. Zato za žene važi obrnut princip, manje je bolje ili više :-)
To govori da muškarci razmišljaju linearno, postave cilj i tome teže, ali kad ga ostvare kreću ka novom cilju ... Žene pak, razmišljaju dublje, one razmatraju sve moguće, ali i nemoguće varijante situacije, pre nego što muškarca propuste ili zadrže ...
Stoga su žene sa manje muškaraca u dugim vezama cenjenije od onih koje su ih izmenjale puno, jer se smatra da imaju dobre filtere, odnosno jasne kriterijume, a pri tome ne mora da znači da su istovremeno odabrani muškarci i "dobri" po nečijem kriterijumu. :-) 
To su mehanizmi koje nisu napustila ni najrazvijenija niti najsavremenija društva.


Zapis 13

Published on 18:11, 07/06,2015


 

Lepo je veče.

Vazduh je u isto vreme i topao i svež, cveće posvuda miriše, nebo je veličanstveno.

Ima trenutaka u životu kada čovek uspori, pa bira i duži put kako bi u hodu nastavio svoje misli koje ne želi da prekida.

Za ljude koji vole postoji beskrajno zadovoljstvo u tome da pesmu koju nose u svojoj duši vide u lepoti predela, u prozračnosti vazduha i mirisu zemlje.

Priroda govori umesto njih.


Na rubu

Published on 12:09, 07/06,2015

Na rubu svetla i tame

Prelivaju se svetovi

Na rubu egzistencije i blagostanja

Prelivaju se životi

U jednom smeru.

Kao uvela trava

Željna kiše

Željna.

U životopisu siromaha

Kao da je zapisana zabrana pristupa mudrosti

Da od malena skapavaju radeći

Za trunčicu onoga

Što bogatašima navire poput bujica ...


Ko to tamo ...

Published on 08:38, 07/06,2015

Dobro je da se neki ne pitaju!


Točak vremena

Published on 12:01, 06/13,2015

 

Kad bi vreme merili udisajima čistog života a ne minutima i satima ne bi nas točak života mleo u žrvnju držeći nas još od praisklona u opsadnom  stanju velikih i malih strahova, velikih od imaginarnih pretnji malog dometa i malih od svakodnevnih pretnji konstantnog straha od starenja i nemogućnosti trajanja, neslobodne zbog jedne, često iracionalne, emocije.


Spokoj

Published on 23:18, 06/04,2015


Sve će biti dobro, život će biti lep, teći će glatko kao reka koja klizi niz ravnicu, bez trzavica, ali i bez velikih poduhvata. Spokoj. Takav će biti ishod, ispunjeni cilj mukotrpnih napora i puna šaka smiraja. Samo se naspavaj i odmori. I budi siguran da ti se neće desiti ništa što ne želiš samo ako odmornom glavom misliš. Ja već spavam!

Laku noć.


Život je ...

Published on 23:53, 05/30,2015

 

 Pregled

  ...lep, a mi maslačci, čašice sa čudesnom aurom smirenosti u iščekivanju vetra ...

 


Kišne misli lovca na vetar

Published on 13:36, 04/23,2015

 

Vetar je nemilosrdno duvao i nosio sve pred sobom. Padala je sitna kiša. Bol i tuga, kao kiša i duga idu zajedno.

Zaćutao je i gledao kišu kroz prozor. Neki dečak je stao u baricu i odneo tragove vremena na stoplima. U vodi su se pojavili talasići u vidu krugova. Misli su se nizale jedna za drugom, širile koncentrično.

Lov vetra je unosan posao koji donosi energiju.


Miruje ..

Published on 22:03, 04/21,2015

 

   

Miruje u meni proleće

Drema sunce

I caruje šareni svet livada

Sprema se za nove korake ...


Put daljine

Published on 13:41, 04/20,2015

  

Pučinom se širi lahor

Do ruba zaborava

Gde lebdi senka daljine

Putevi je dugim koracima stižu ...

  


Veliki petak

Published on 19:44, 04/09,2015

  

Veliki petak ili Strasni petak je hrišćanski praznik kojim se obeležava stradanja Isusa Hrista, njegovo raspeće na časni krst i njegova smrt za spasenje sveta. (Dalje)


Ljubav

Published on 09:18, 04/09,2015

Bilo je to jednog jutra godine vražje u kojoj je želio vezati je.
Prstenom, ljubavlju,rukama, prisustvom,ne razmišljajući kako se
duh slobodan sputati ne može.

Nemoj se nikada zaljubiti u ženu koja zna, koja zna da zna, koja može i koja je sigurna u sebe.Ako se zaljubiš u takvu ženu od nje više nema povratka, volela te ona ili ne...