Prisna distanca

Published on 02/16,2017


On
Tabla i slova premetaljke. Tankim prstima nežne ruke gura jedno po jedno slovo, traži im mesto u složenoj kombinaciji koju drži u glavi. Nastoji ispisati sva njihova imana i sva filozofija se sastoji u tome da jednu postavi po vertilali, drugu u horizontalu, a sve ostale će unakrsno ispisivati...
 
Ona
Leži u širokom francuskom ležaju i čita poruku iz nedavno dobijenog buketa cveća "ansambl 101 ruža".
ZA NOVI POČETAK!
Bio bi to divan poklon za Dan zaljubljenih da poruka nije štampana iz kompjutera, bez potpisa, bez pošiljaoca, obična anonimka.
Kukavičluk. Banalna anonimna melodrama. Početak može biti nov, ali sve ostalo je ostalo po starom. Nije li podlo i licemerno javno napraviti jedan izbor, a cveće slati tajno drugoj?
Izbor je potvrdio jednu određenu istinu, sada više nema sumnje, pa ni mesta za filozofiranje o tome.
 
Put se osuo, a misao nije dohvaćena. 
Možda je put prestao ići njemu zato što je podivljao od neodređene patnje napravio izbor kao kompulsivni detektiv koji juri za senima spolnih žlezda. Mlada koža je prelepa, tu nema filozofije.
Koja to hrana, izuzev rakije, tako godi odstojivši svoje mlade godine na ovome svetu? Izbor kralja Davida bila je jedna takva mlada da mu zagreje samrtničku postelju. 
 
Potrošene su rukoveti bezvremenosti i poverenje koje mu je dodeljeno sa neiskazanom lakoćom. Njegov potez za "novi početak" je bio nemaštovit, bez ključne ideje kako dalje, sa naivnom i lakomom željom da može po starom. Ništa se nije naučilo iz grešaka i htjelo bi se i dalje koristiti neosnovani kredit poverenja. Za nju je trebalo imati stila, mašte znanja. Ona mlada putenost koja je pristala biti zamena će istrpiti banalnosti, ali žena poput Nje, ne! Bliska razdaljina se pretvorila u prisnu distancu.
 


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=292708

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Prisna distanca 1. Visit Nikoleta

  Potrošeno je blanko poverenje. 2. Visit Лаки

  Док је у глави комбиновао преметаљку сетио се још једног имена којег замало није изоставио; „Ништа не освежава као мирис старе добре паљевине и ништа не даје лепши повод за јадиковку од величанственог згаришта“. 3. Visit lastavica

  Neki ne umeju prepoznati izuzetnost. Neki? Mnogi. I onda greše i smatraju je običnom, dostupnom. A nije. 4. Visit Nikoleta

  @lastavica
  Vreme je pokazalo da si potpuno u pravu. :-)